Miquel Àngel Prats, nou president de l’ACATCOR

Miquel Àngel Prats és, des d’aquest 27 d’abril del 2023, el nou president de l’Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR), després que així ho hagi ratificat la Junta Directiva de l’entitat. Prats substituirà el fins ara president de l’entitat, Amadeu Ros, ja que es compleixen quatre anys des que fou escollit, el temps màxim en què algú pot ostentar el càrrec, segons els estatuts de l’ACATCOR. Prats és secretari i administrador de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, i forma part de l’ACATCOR des de la seva creació.

La Junta Directiva també ha servit per nomenar Amadeu Ros vicepresident; Joan Nadal com a secretari, i Josep Maria Parals com a tresorer. Tots quatre càrrecs han estat ratificats per la Junta Directiva sense cap vot en contra, i seran revalidats d’aquí a dos anys, fins a un màxim de quatre anys als càrrecs.

En ser nomenat, Prats ha agraït la confiança de la Junta Directiva, des de la qual ha recordat que és membre des del 2014, any de formació de l’ACATCOR. Per a Prats, el principal repte que té l’ACATCOR és encarar la situació de sequera extrema que patim, i ha alertat de la dificultat per a la producció d’aliments que suposarà aquesta situació. Per al nou president de l’ACATCOR, cal fer partícips a les administracions perquè ajudin el sector del reg, i l’associació s’ha d’acabar de consolidar per poder ser la veu del sector davant de les administracions i la societat en general, ha dit Prats.

La sequera, un problema de país

La reunió també ha servit per posar en comú la problemàtica que viu el país arran de la greu sequera, entre altres temes que s’han tractat. Els diferents membres de la Junta Directiva de l’ACATCOR han recordat les conseqüències que tindrà, no només presents sinó també futures, el fet de no poder regar els cultius, i han reivindicat que n’hi ha que trigaran una dècada a tornar a fer fruits. Igualment, han tornat a recordar la necessitat de crear la Taula de l’Aigua de Catalunya i d’administrar-ne els usos d’una manera més conscient.