La comissió de seguiment de les obres per a la utilització de l’aigua regenerada de l’EDAR de Reus demana una actuació urgent i detallada del projecte per poder regar

En l’assemblea ordinària de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes es va crear una comissió de seguiment de les obres per a la utilització de l’aigua regenerada de l’EDAR de Reus. Aquesta està formada per tres membres dels òrgans de la Comunitat, tres regants del sindicat Unió de Pagesos i tres regants.

Aquest dimarts, 19 de desembre, la comissió ha ofert una roda de premsa davant dels mitjans de comunicació per constatar els següents punts:

  1. Els treballs administratius tendents a dotar d’aigua regenerada a la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes mantenen un perfil baix d’acompliment a causa de la lentitud i la manca d’interès de l’administració. La multitud de reunions amb l’administració de Tarragona, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (ACAAR) no han donat resultats satisfactoris pels regants de la CRPR.
  1. La Comissió ha demanat una reunió urgent al conseller d’ACAAR, per tal de proposar-li una actuació urgent i detallada, tendent a pal·liar els efectes de no haver pogut regar la temporada passada i trobar solucions per la vinent.
  1. Constata accions administratives/polítiques tendents a donar solucions al problema de l’aigua de Barcelona, amb recursos originaris de Tarragona, endarrerint i menystenint la demanda dels nostres regants.
  1. Fa una crida a la mobilització activa de la pagesia en els seus ajuntaments, sindicats, cooperatives, empreses agroalimentàries i altri, per tal de començar una lluita per la demanda d’aigua regenerada per l’ús com a aigua de reg.
  1. Les actuacions de la comissió volen una participació activa en els actes de protesta que es duran a terme.

El portaveu de la comissió, Martí Macias, ha assegurat que «la creació de la comissió té l’objectiu d’exigir agilitat en la construcció del projecte. Parlem d’una qüestió de territori on ens hi hem d’implicar tots. És una obra imprescindible, si no molta gent no podrà sobreviure dedicant-se a la pagesia».

Per la seva banda, Miquel Àngel Prats, també membre de la comissió, ha afirmat que «el problema s’agreuja cada dia que passa i la Generalitat no ho ha declarat com una obra de caràcter urgent».