La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes s’adhereix a la convocatòria de Revolta Pagesa i demana l’assistència als nostres comuners

La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes s’ha adherit a la convocatòria de Revolta Pagesa per al pròxim dijous, 9 de maig a la plaça Imperial Tàrraco de Tarragona. D’aquesta forma, des de la Comunitat de Regants demanem l’assistència dels nostres comuners a la tractorada que tindrà lloc des de les 9 fins a les 19 hores.

La convocatòria de mobilitzacions de Revolta Pagesa per al 9 de maig diu el següent:

El sector agrari i ramader porta tres anys patint les conseqüències de la sequera en què es troba bona part de la Mediterrània occidental. Les conseqüències pel nostre sector estan sent desastroses per a moltes petites i mitjanes explotacions que es veuen amb collites ruïnoses, sense tenir aigua pels animals i fins i tot arrencant els seus arbres morts.

Degut a la manca d’inversions dels darrers governs, ens trobem que tampoc tenim aigua dels regs, els pantans estan buits i no ens queda cap altra opció per salvar les nostres explotacions.

La falta de solucions hídriques està portant a la bancarrota a la petita i mitjana pagesia, perdent la sobirania alimentària del país. Això ens fa dependre de la importància de productes de països de tercers que no compleixen les normatives sanitàries ambientals i laborals que nosaltres sí que garantim.

Davant d’aquest escenari, REVOLTA PAGESA demana a les diferents formacions polítiques un compromís per revertir aquesta situació; estudiant, invertint i modernitzant les infraestructures hídriques per donar viabilitat a la pagesia catalana.

Per això, convoquem una tractorada el dijous 9 de maig a la plaça Imperial Tàrraco des de les 9:00 fins a les 19:00 hores, a Tarragona, per a fer-nos sentir. És el moment de fer pressió perquè el nou Govern i les organitzacions polítiques, junt amb la resta de societat, coneguin la necessitat de prioritzar el sector primari, que tal com diu el seu nom, és bàsic per a sustentar la resta de sectors econòmics d’un país.

Defensem que una bona planificació hidrològica assegura el futur de la nostra pagesia i del nostre país.